Nova vest
Tenis

Subota, 23.04.2011.

19:21

Nadalova 500. pobeda za finale

Prvi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u finale turnira u Barseloni, pošto je pobedio Ivana Dodiga iz Hrvatske sa 6:3, 6:2.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Baš kao i prošle nedelje u Monte Karlu, rival u borbi za titulu biće mu zemljak David Ferer, koji je pobedio Nikolasa Almagra 6:3, 6:4.

Nadal je ostvario 500. trijumf na ATP turu i tako je postao drugi najmlađi teniser u istoriji kojem je to pošlo za rukom, pošto je prethodno Bjern Borg sa 23 godine i osam meseci došao do 500 pobeda.

Organizatori turnira poklonili su Nadalu tortu sa brojem „500“ i tako mu odali priznanje na podvigu. Maljorčanin u Barseloni nije izgubio još od 2003. godine, kada ga je kao 16-godišnjaka savladao Aleks Koreča.

Od tada je Nadal pet puta osvajao titulu i izgubio je samo četiri seta – dva od Koreče i po jedan od Nieminena i Ferera.

Nadal sada ima 33 pobede u nizu na šljaci, ali i poraženi Dodig ima razloga za zadovoljstvo, pošto će od ponedeljka prvi put biti u Top 50 na ATP listi.

David Ferer dobio je Almagra i u nedelju će pokušati da spreči Nadala u nameri da osvoji 44. trofej u karijeri.

„Bio je ovo veoma težak meč sa fizičkog aspekta. Samo dva seta, ali velika borba. Nadam se da ću biti potpuno spreman za finale“, izjavio je Ferer, koji je tokom turnira imao problema sa listom.

U međusobnom skoru Nadal vodi sa 12-4 u pobedama, a na šljaci je skor 9-1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve